zondag 15 januari 2012

Doe een dier: Meerkoet

Het begon allemaal met een grapje... Er kwam een plaatje voorbij van een meerkoetkuiken en ik zei dat ik daar wel eens even een look van zou maken. Dit was de foto van de (trouwens wel heel schattige) meerkoetbaby:Nu zal ik geen foto van mijn hele gezicht plaatsen, want dat zag er nogal belachelijk uit (vooral mijn lippen zagen er op zijn zachtst gezegd vreemd uit). De ooglook echter was stiekem toch wel goed gelukt.
Het is niet iets dat ik overdag zou dragen, maar ik zou het ook zeker niet bestempelen als: Ja, leuk om te doen, maar meteen weer van je gezicht wassen en nooooit mee over straat gaan.
Goed, op naar de foto's:


Klik voor groter!

Dit is dus wat het uiteindelijk geworden is. Voor deze look (ik haat dat woord.. weet iemand een beter woord?) begon ik met wit oogpotlood dat ik aanbracht over mijn hele bewegend ooglid en in mijn ooghoek. Dat heb ik afgepoederd met transluscent powder van Essence (fijn spul trouwens voor dit soort dingen). Daar overheen kwamen de oogschaduwkleuren die ik vooral in elkaar over heb laten lopen door veel te blenden en veel lagen kleur te gebruiken. 
Voor deze look heb ik gebruik gemaakt van het Sleek CuraƧao palette. Van rood in de ooghoek, via een mengsel van de oranje en gele kleur naar het zwart aan de buitenkant. Zwart is overigens geen fijne kleur om mee te werken, dus begin altijd voorzichtig en bouw het zwart langzaam op. Zwart krijg je namelijk bijna niet meer weggepoetst als het mis gaat, je houdt dan altijd een soort grijzige vlek over en dan kun je beter opnieuw beginnen. 
Verder gebruikte ik een eyeliner pen van P2 langs mijn bovenste wimperrand, in de kleur Majestic Green, en de Masterpiece Waterproof mascara van Max Factor om het geheel af te maken. 

De inspiratie van een meerkoetbaby was dus nog helemaal niet zo gek als ik van tevoren dacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten