maandag 16 januari 2012

Chanel Rouge Coco Mademoiselle

Lipstick en ik hebben een haat-liefde verhouding. Ik ben er gék op, je hebt zoveel leuke kleuren, aparte finishes en op visagie-gebied kun je er hele gave dingen mee doen. Je kan een look helemaal anders maken door het gebruik van een lipstick. Echt, ik vind het geweldig spul!
Tot het aankomt op mij en lipstick, dan ben ik er minder van gecharmeerd. Ik kan er op de een of andere manier niet mee om gaan. Het smeert uit, ik eet het op, ik heb een vreemde mondvorm, ik wrijf honderd keer per dag mijn lippen over elkaar. Nee, lipstick en Lin zijn geen goede combinatie. Toch blijf ik lipsticks kopen in de hoop dat er een keer wel eentje tussen zit die perfect voor me is. De ultieme lipstick die niet uitsmeert, mijn mond goed doet uitkomen en prachtig blijft zitten.
Van iemand die een verkeerde kleur lipstick had gekocht en hem slechts een keer had gebruikt, nam ik dit prachtige exemplaar over:Dit is de Chanel Rouge Coco Lipstick in de kleur 05 Mademoiselle, zoals je hierboven op de foto kunt zien. Hij heeft een mooie strakke zwarte verpakking met een gouden bandje als hij dicht zit. Ik vind hem om zo te zien geweldig. Zou dit dan die ene perfecte lipstick voor me zijn? Zou ik hier 10 back-ups van kunnen kopen, omdat ik voor altijd en eeuwig alleen deze lipstick wil dragen?
De kleur is in elk geval perfect, dat begint goed.Ik kan deze kleur prima overdag dragen zonder dat het er erg opgemaakt uit ziet. Het is voor mijn huidskleur en lipkleur de perfecte naturel lipstick. Niet te veel, niet te weinig. Score! Dat is al een groot pluspunt. 
Het aanbrengen van deze lipstick geeft ook weinig problemen. Ik had toevallig nog een lippotlood liggen waar deze kleur perfect bij past. Nog een pluspunt dus! Ik vind het altijd fijn om mijn lippen eerst in te kleuren met een lippotlood. Vooral om het feit dat ik lipstick snel op eet, dan blijft er toch meer kleur over op je lippen en het verlengt de draagtijd van je lipstick wat. De lipstick smeert ook fijn, hij is lekker romig, maar niet te zacht. Ook droogt hij absoluut je lippen niet uit, nog een pluspunt. 

Maar, heeft deze lipstick nu een einde gemaakt aan de zoektocht naar de perfecte lipstick voor mij? Nee, helaas. Hij blijft voor mij niet lang genoeg zitten, ik krijg het toch weer voor elkaar dat de kleur na een uurtje ook buiten de lijnen van mijn lippen zit. Hoe ik dat doe, weet ik niet... Misschien ben ik wel niet gemaakt voor het dragen van lipstick. Misschien verwacht ik wel het onmogelijke van een lipstick, dat zou ook kunnen. 
Ik blijf lekker verder zoeken naar de perfecte lipstick voor mij, en tot die tijd mag deze wel af en toe een avondje op mijn lippen als ik ergens naar toe ga, daar is 'ie helemaal prima voor. 

De prijs van deze lipstick ligt rond de 28 euro.


7 opmerkingen:

 1. Mooi zeg! En wat kost ie nou in de winkel Lin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag! Rond de 28 euro, ik heb het er bij gezet :)

   Verwijderen
 2. Chanel heeft altijd prachtige verpakkingen, het oogt heerlijk luxe! Jammer dat hij niet blijft zitten, gebruik je daaronder misschien een vette basis? Zoals labello of iets? Want daar kan het ook nog eens aan liggen. Misschien een lipstain er eerst onder? In ieder geval is het een mooie kleur, niet helemaal mijn ding maar een rode lipstick van Chanel staat nog zeker op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope, geen vette basis! Ik weet niet wat het is.. ik eet alle lipstick altijd op. En ik ken door mijn opleiding alle trucjes om het lang te laten zitten, maar ik verwacht dat een goede lipstick dat uit zichzelf doet :)

   Verwijderen
 3. Mh, vervelend! Jammer dat je het dan niet hebt geleerd hoe je het kan behouden. Ik had het zelf eerst namelijk ook, maar door het afhappen op een tissue werd het al een stuk minder. Sowieso bekijk ik mijn make-up vaak in een spiegel, zodat ik weet dat het nog prima op zijn plek zit. Meestal werk ik het dan bij als dat nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je hierboven had kunnen lezen: 'ik ken alle trucjes om het lang te laten zitten'. En ook ik kijk regelmatig in de spiegel, maar wat ik al aan gaf: ik verwacht dat een lipstick langer dan een uurtje blijft zitten en ik niet elk uur bij hoef te werken :)

   Verwijderen