dinsdag 29 november 2011

Urban Decay 15th Anniversary palette


Urban Decay viert dit jaar haar 15de verjaardag en speciaal voor die gelegenheid hebben ze het limited 15th Anniversary Palette uitgebracht. Aangezien limited edtities van Urban Decay palettes in Nederland vaak nogal snel zijn uitverkocht en ik niet in een stad met een Sephora woon, had ik er eigenlijk niet op gerekend dat ik er eentje zou kunnen bemachtigen.
Toen ik afgelopen zondag ergens opving dat deze palettes in Nederland waren gearriveerd, kon ik niet snel genoeg van mijn bank af springen, in de auto stappen en naar een stad rijden met een Sephora-vestiging. En jawel, er lag nog een aantal paletten!! Alvast een kleine eerste indruk van het palette: het is geweldig!

Het palette komt in een mooie paarse fluweel-achtige doos. Ik vind hem erg mooi om te zien en hij is ook erg lekker zacht, maar ik weet niet of ik het nou zo praktisch vind. Ik heb mijn palettes allemaal op hun kant op mijn make-up-tafel staan en aangezien fluweel nogal wat stof vangt, denk ik dat ik hem zonder de doos ga bewaren, anders blijf ik stoffen. Wel zit het palette zo veilig verpakt en heb je minder kans breuk van de oogschaduw, mocht de doos een keer omvallen.


Haal je het palette uit de doos, dan zie je dit. Een prachtig vormgegeven palette met een deksel van hard spiegelend plastic. Aan de zijkant zijn figuurtjes uit het plastic gegraveerd, wat het palette een mooie, luxe en feestelijke uitstraling geeft. Het deksel gaat makkelijk open en dicht, maar zit toch stevig genoeg om niet zomaar open te gaan, mocht je hem net als ik op de zijkant bewaren. De mooie spiegelende buitenkant heeft alleen een groot nadeel: elke vette vinger zie je er op zitten...

                                              De mooie bewerking aan de zijkant van het palette.
Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkst is: de inhoud! Het palette heeft 15 prachtige oogschaduwkleuren, in veel verschillende kleuren. Met dit palette kun je alle kanten op.
Aan de linkerkant vind je mooie natuurlijke kleuren om een alledaagse look mee te maken. De kleuren aan de rechterkant hebben vooral bruintinten, die een beetje naar de oranje en gele kant neigen.
De kleuren in de middelste kolom zijn vooral fel. Een mooie felle roze kleur met de naam Junkshow bijvoorbeeld. Deze kleur heeft ook een paarsige gloed over zich heen, wat hem heel mooi maakt in combinatie met de kleur Omen. Ook de kleur Evidence is prachtig, een glanzende blauwe kleur met een donkergrijze basis.
In de rechterkolom vind je vooral donkere kleuren en de enige matte oogschaduw uit het palette: blackout. Blackout is een diep zwarte matte kleur met een bom aan pigment. Verder vind je aan de rechterkant Ace, die me erg doet denken aan Gunmetal uit het Naked palette. Ace is echter iets donkerder en heeft geen glitter, zoals Gunmetal.

                                                              Op naar de swatches:Alle oogschaduwkleuren zijn goed gepigmenteerd. De swatches zijn gemaakt op een arm zonder primer, met 1 veeg oogschaduw. Ook zijn de kleuren allemaal niet te kruimelig en blenden prettig. Tik wel even goed je kwast af voordat je de kleuren op je ogen aanbrengt, door de goede pigmentatie heb je zo vlekjes onder je ogen als daar wat oogschaduw terecht komt.
Zoals ik hierboven al schreef, is Blackout de enige matte oogshaduw in dit platte, de andere kleuren zijn allemaal shimmers. Midnight Rodeo heeft glitters, evenals Midnight 15, al zijn de glitters in deze kleur een stuk kleiner.

Samenvattend ben ik erg tevreden over dit palette. Er zitten prachtige kleuren in, de pigmentatie is goed, de consistentie fijn! Het enige dat ik mis om een complete look met dit palette te kunnen maken is een mooie subtiele highlighter voor onder je wenkbrauw. Highlighters heb ik in principe genoeg, maar het zou niet verkeerd zijn er een in dit verder erg complete palette te hebben zitten.
De prijs tenslotte van dit palette is 48 euro. Bij Sephora heb je standaard 15% korting, waardoor je voor dit palette 40,80 betaalt.

Wil je er zelf een bemachtigen? Wees er snel bij, ze zullen snel uitverkocht zijn! Bovendien heb je nu bij Sephora 25% korting wanneer je 2 make-up-producten koopt, wat maakt dat het palette dan nog maar 36 euro kost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten