woensdag 15 februari 2012

EOTD

Een snelle EOTD vandaag, gemaakt met het Urban Decay 15th anniversary palette.




Klik voor groter
De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Vanilla in de binnenste ooghoek.
Op het bewegend ooglid zit Deep End.
In de buitenste hoek en doorlopend in de crease: Half Truth.
Dan heb ik onder en boven mijn oog een lijntje getrokken met een mix van Blackout en Half Truth.
De highlighter is Heaven van Too Faced.
Tot slot heb ik een zwart lijntje op mijn waterlijn gezet met MAC Kohl Power pencil in Feline en de mascara is wederom Max Factor Masterpiece in black.

Tot snel!

vrijdag 10 februari 2012

Catrice Liquid Liner

De laatste EOTD zag je hem al voorbij komen, de liquid liner van Catrice in de kleur 010 Dating Joe Black. Ik heb hem twee keer uitgeprobeerd en ik denk dat het gaat blijven bij die twee keer. Waarom dat zo is zal ik hier onder uitleggen.

Toen ik laatst bij Kruidvat binnen liep, bedacht ik me ineens dat de eyeliner die ik nu gebruik (een stift van MAC) op begon te raken en ik wel een nieuwe kon gebruiken. Omdat ik nu al een tijdje een stift gebruik, wilde ik wel eens iets anders proberen, dus koos ik voor een zwarte eyeliner met een vilten puntje. 
De eyeliner is superzwart, zoals je hier onder op de swatchfoto kunt zien. Hij droogt mat op en trekt in een keer een diepzwarte lijn. Tot zo ver gaat het goed met de eyeliner.



Het puntje is lekker smal waardoor je redelijk fijne lijnen kunt trekken. Redelijk, want de punt is wel wat aan de slappe kant. Door de ietwat slappe punt maak je al snel een dikkere lijn dan bedoeld. Ook is de eyeliner wel érg vloeibaar. Je moet het puntje heel goed afstrijken langs de rand van de huls, anders gaat de liner in fijne lijntjes lopen. 

(klik voor groter)

Maar dan, de houdbaarheid van de eyeliner... Wat een drama! Er staat nergens aangegeven dat hij waterproof zou zijn, maar dit slaat wel alles. Ik ben op een droge dag naar school gereden op mijn scooter en dan lopen er door de wind wel eens een of twee tranen mijn ooghoeken in. Geen probleem normaal, mijn make-up blijft dan prima zitten. Nu echter zat de eyeliner over mijn halve ooglid. Serieus, geen grapje. Wat een drama is deze eyeliner qua draagbaarheid. Nu loopt hij niet alleen uit bij een traan denk ik, ik kan me voorstellen dat hij bij een beetje zweten hetzelfde doet. Hij vlekt als een gek!

Het begon zo mooi, de vilten tip zag er super uit en hij is hartstikke zwart, maar het feit dat deze eyeliner bij het minste vocht uitloopt, maakt dat ik deze niet snel weer zal gebruiken. Helaas!



donderdag 9 februari 2012

EOTD met NYX nude on nude

Een korte blogpost met een EOTD gemaakt met het nude on nude palette van NYX waarvan je in het bericht onder deze de review kunt lezen.
Meteen door naar de foto's dan maar?



Ik gebruikte kleur 1 over mijn gehele ooglid. Kleur 2 bracht ik aan vanaf mijn binnenste ooghoek tot ongeveer een derde van mijn ooglid en liet ik overlopen in kleur 1. Vervolgens heb ik de buitenste ooghoek donkerder gemaakt met kleur 3 en kleur vier als highlighter gebuikt. Met veel blenden en in elkaar over laten van de kleuren krijg je wat je hierboven ziet!

Verder gebruikte ik een Catrice eyeliner waar morgen een review over op mijn blog komt en de Max Factor Masterpiece mascara om het geheel af te maken. 

Tot morgen!

woensdag 8 februari 2012

NYX Nude on Nude palette 20/10

Vandaag een blogpost over het NYX nude on nude palette. En zijn twee soorten Nude on Nude palettes, een met negen oogschaduwkleuren en twee lipkleuren en een palette met twintig oogschaduwkleuren en tien lipkleuren. Dat laatste palette ga ik vandaag rewiewen, vandaar de 20/10 in de titel.
Het NYX nude on nude palette wordt wel gezien als een 'dupe' van het naked palette. Er zijn al talloze blogs die deze twee paletten vergeleken hebben, dus dat wilde ik nu niet gaan doen. Mocht er echt behoefte aan zijn, dan hoor ik dat graag!

Dit palette komt in een plastic bruine verpakking. Op de foto's die ik had gezien voor ik het bestelde leek het me een mooi palette, een beetje chique en een beetje lijkend op het Naked palette, in elk geval qua vorm. Toen ik echter het doosje van het palette af haalde vond ik het er nogal goedkoop uit zien. Niks chique, eerder een beetje lomp en vooral té plastic.


Het palette is wel stevig, ik denk niet dat het na veelvuldig gebruik uit elkaar zal vallen en een reisje in een koffer zal hij ook zeker overleven. De bovenkant van het palette werkt gewoon met een scharnier-mechanisme en gaat makkelijk open. Geen kapotte nagels door een deksel dat niet open wil, een pluspunt!
Doe je het palette open, dan zie je het volgende:


Daar verschijnen de 20 oogschaduwkleuren. De pans van de oogschaduw zijn wat aan de kleine kant, wat een beetje lastig kan zijn als je met een grotere kwast wil werken. Ook verplaats je hierdoor makkelijk oogschaduw van de ene naar de andere pan. Dat is met wat blazen wel opgelost, maar handig is anders. 
Schuif je vervolgens de onderkant naar voren, dan verschijnen daar de tien lipkleuren:


Ook vind je in de 'lade' een sponsapplicator en een lipkwastje. Beide totaal nutteloos naar mijn mening. Ook deze pans zijn weer erg klein, met een vinger er in dippen gaat moeilijk worden!
Goed, genoeg over het uiterlijk van het palette, op naar de swatches. De foto's hieronder hebben steeds vijf kleuren, van links naar rechts uit het palette, van onder naar boven. 






De textuur van deze oogschaduw is over het algemeen prima. Ik zou er niet ál te hard doorheen gaan met mijn kwast, dan kruimelt het wat, maar bij normaal gebruik is dat niet het geval. De pigmentatie van de kleuren is wat verschillend. De witte en de meer donkere en shimmery kleuren zijn prima gepigmenteerd. De lichte en matte kleuren zijn wat minder gepigmenteerd. Wel is de kleur goed op te bouwen als je meerdere laagjes over elkaar gebruikt. Verder vind ik de variëteit in kleuren prima! Voor een nude ooglook is dit palette prima, maar je zou er ook een smokey eye mee kunnen maken. 
Tot slot nog de lipkleuren:


Ja.. daar ben ik minder van gecharmeerd. De kleuren zijn over het algemeen niet geweldig gepigmenteerd en érg dun. Daarbij: hoe ga je dat doen als je 's ochtends een kleurtje uit dit palette gebruikt? Neem je dan de hele dag het palette mee om bij te kunnen werken? Lijkt me wat onhandig, daar is het palette echt te groot voor. Ook heb je een lipkwastje nodig om deze kleuren aan te kunnen brengen, het kwastje dat in het palette zit is niet echt bruikbaar. Deze lade met lipkleuren hadden ze wat mij betreft net zo goed kunnen laten zitten. Ik denk niet dat iemand dit echt heel handig zal vinden. 

Al met al vind ik de oogschaduw uit dit palette prima, daar is goed mee te werken. De lipkleuren vind ik vrij nutteloos en niet geweldig van kwaliteit. Het uiterlijk laat ook wat te wensen over, maar is wel stevig. Zoek je een neutraal oogschaduwpalette voor niet al te veel geld? Dan is dit zeker een aanrader! Hoop niet op goede lipkleuren en een pareltje voor op je kaptafel, maar de oogschaduws zijn prima.  

Morgen zal er een ooglook online komen gemaakt met dit palette. 


maandag 6 februari 2012

Doe een dier: Het pantoffeldiertje

Daar is weer een 'doe een dier'. Iemand opperde deze keer het pantoffeldiertje. Jeetje, daar noem je wat! Ik heb de volgende foto als uitgangsbasis genomen:


Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee had hoe ik dit voor elkaar moest gaan krijgen... Ik heb een tijd gekeken naar de vormen, naar de omgeving en kwam tot de conclusie dat ik dan maar de kleuren moest gebruiken van de afbeelding. Dit is wat ik er uiteindelijk van gemaakt heb.


Het is niet een ooglook waar ik trots op ben, vooral het witte staat erg vreemd! Toch wilde ik ook dit 'dier' op mijn blog plaatsen, ik wil alle uitdagingen aannemen. Dus ook als het resultaat wat minder is, zoals hier, zal ik het plaatsen. 
Nadien leek er wel een bom ontploft op mijn kaptafel!


Mocht er iemand suggesties hebben voor een volgend dier, laat het me weten! Ik vind het erg leuk om er mee aan de slag te gaan. Zo maak je ook eens iets met kleuren die je normaal nooit bij elkaar zou uitkiezen. 
Voor deze look heb ik gebruikt gemaakt van het volgende:

- Urban Decay Book of Shadows IV: Kush en Radium
- Urban Decay 15th anniversary palette: Evidence
- Coastal Scents Fall Festival Palette: HP-ME01 en HP-ME09
- Too Faced Natural Eye Palette: Heaven
- Cargo Lumières du Monde Palette: Wite (naamloos)
- Mac Rule
- Wit oogpotlood van Catrice
- Max Factor Masterpiece mascara

Dus hebben jullie nog een suggestie voor een dier? Roep maar!



zondag 5 februari 2012

Beter laat dan nooit: Truly Yours Januari

Ergens half januari kwam hij binnen, de eerste Truly Yours box die in Nederland werd uitgegeven. Ik ontvang al elke maand de glossybox, maar toen ik hoorde van een tweede box moest ik die ook hebben. Ik verwachtte er niet zo heel veel van, om eerlijk te zijn. De glossybox werd groots aangekondigd en zo'n beetje iedereen die een klein beetje into beauty is had er al wel van gehoord. Deze box bleek wat minder bekend onder het grote publiek. Mijn snelle conclusie was: 'dan zal het ook wel niet zo veel zijn'.
Gelukkig had ik het mis!

In een gewone kartonnen doos werd de box afgeleverd aan mijn deur. Toen ik de doos open maakte zag ik deze mooie doos verschijnen:


In die doos, uiteraard in van die geribbelde reepjes papier, zaten de volgende items:



Maroccanoil Treatment, 25 ml met een winkelwaarde van 14,90. Ik heb de olie nu twee keer in mijn haar gebruikt en ik moet zeggen dat mijn haar er heerlijk zacht van wordt! Of het verder echt veel voor mijn haar doet kan ik nog niet zeggen, maar zacht haar is voor mij al heel wat.



Een mini met een inhoud van 5 ml van het parfum Love, Chloé. Een lekkere geur en een redelijk formaat voor een proefflesje. Wat het helemaal af had gemaakt was een kleine verstuiver op het flesje, die mis ik nu. Zo uit het flesje de parfum op je huid laten druppelen vind ik wat onhandig. Voor een fullsize van 50ml betaal je 76 euro.


Dan hebben we de Gamila Secret Lavender Heaven Cleansing Bar. Wat? Ja, dat dus! Het is een soort cleansing bar voor je gezicht die heerlijk zou schuimen, als ik de beschrijving mag geloven. Een nadeel: ik haat de geur van lavendel. Ik heb deze bar dan ook nog niet gebruikt, misschien kan ik er iemand anders blij mee maken. Deze cleansing bar heeft een winkelwaarde van 9.95 voor 30 gram.

 

Als een na laatste viste ik deze prachtige Eyedust van Make Up Store uit de doos in de kleur Moist. Een groen-blauwe kleur losse oogschaduw met een prachtige glans. Ik heb hem nog niet gebruikt, maar hij ligt al tussen mijn andere oogschaduws om te gaan gebruiken. Dit product is een fullsize en kost 14,50.


Tot slot kwam deze Elizabeth Arden Eight Hour Lip Protectant Cream uit de doos. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb heel lang naar de buitenkant van het blikje gekeken omdat ik hem met geen mogelijkheid open kreeg. Ik probeerde te duwen,trekken, draaien... niks werkte. Tot ik hem aan een vriendin gaf met de mededeling: probeer jij hem eens open te maken! En dat had ze binnen 2 seconden voor elkaar door te draaien, dus... Een prima lipbalsem, weinig heel speciaals naar mijn mening. Wel ben ik blij dat hij in de doos zat, want ik was er erg nieuwsgierig naar. Deze lipprotectant komt nomaliter in stickvorm en kost dan 22,71 voor 3,7 gram.



Al met al vind ik dit een hele toffe box. Wat een mooie spulletjes zitten er in! En ook spulletjes die ik al langer wilde proberen, zoals de Maroccanoil Treatment en de Eight Hour Cream. Ook hebben de proefjes goede maten, zeker niet te klein.
Wil je deze maand ook de Truly Yours box ontvangen? Voor 12,95 inclusief verzendkosten is hij voor jou. Je kunt je aanmelden op http://www.trulyyours.nl/. Ik blijf nog even lid en zit er hard over na te denken de Glossybox op te zeggen. Ik wacht het nog een maandje af.