maandag 16 januari 2012

Chanel Rouge Coco Mademoiselle

Lipstick en ik hebben een haat-liefde verhouding. Ik ben er gék op, je hebt zoveel leuke kleuren, aparte finishes en op visagie-gebied kun je er hele gave dingen mee doen. Je kan een look helemaal anders maken door het gebruik van een lipstick. Echt, ik vind het geweldig spul!
Tot het aankomt op mij en lipstick, dan ben ik er minder van gecharmeerd. Ik kan er op de een of andere manier niet mee om gaan. Het smeert uit, ik eet het op, ik heb een vreemde mondvorm, ik wrijf honderd keer per dag mijn lippen over elkaar. Nee, lipstick en Lin zijn geen goede combinatie. Toch blijf ik lipsticks kopen in de hoop dat er een keer wel eentje tussen zit die perfect voor me is. De ultieme lipstick die niet uitsmeert, mijn mond goed doet uitkomen en prachtig blijft zitten.
Van iemand die een verkeerde kleur lipstick had gekocht en hem slechts een keer had gebruikt, nam ik dit prachtige exemplaar over:



Dit is de Chanel Rouge Coco Lipstick in de kleur 05 Mademoiselle, zoals je hierboven op de foto kunt zien. Hij heeft een mooie strakke zwarte verpakking met een gouden bandje als hij dicht zit. Ik vind hem om zo te zien geweldig. Zou dit dan die ene perfecte lipstick voor me zijn? Zou ik hier 10 back-ups van kunnen kopen, omdat ik voor altijd en eeuwig alleen deze lipstick wil dragen?
De kleur is in elk geval perfect, dat begint goed.



Ik kan deze kleur prima overdag dragen zonder dat het er erg opgemaakt uit ziet. Het is voor mijn huidskleur en lipkleur de perfecte naturel lipstick. Niet te veel, niet te weinig. Score! Dat is al een groot pluspunt. 
Het aanbrengen van deze lipstick geeft ook weinig problemen. Ik had toevallig nog een lippotlood liggen waar deze kleur perfect bij past. Nog een pluspunt dus! Ik vind het altijd fijn om mijn lippen eerst in te kleuren met een lippotlood. Vooral om het feit dat ik lipstick snel op eet, dan blijft er toch meer kleur over op je lippen en het verlengt de draagtijd van je lipstick wat. De lipstick smeert ook fijn, hij is lekker romig, maar niet te zacht. Ook droogt hij absoluut je lippen niet uit, nog een pluspunt. 

Maar, heeft deze lipstick nu een einde gemaakt aan de zoektocht naar de perfecte lipstick voor mij? Nee, helaas. Hij blijft voor mij niet lang genoeg zitten, ik krijg het toch weer voor elkaar dat de kleur na een uurtje ook buiten de lijnen van mijn lippen zit. Hoe ik dat doe, weet ik niet... Misschien ben ik wel niet gemaakt voor het dragen van lipstick. Misschien verwacht ik wel het onmogelijke van een lipstick, dat zou ook kunnen. 
Ik blijf lekker verder zoeken naar de perfecte lipstick voor mij, en tot die tijd mag deze wel af en toe een avondje op mijn lippen als ik ergens naar toe ga, daar is 'ie helemaal prima voor. 

De prijs van deze lipstick ligt rond de 28 euro.


zondag 15 januari 2012

Doe een dier: Meerkoet

Het begon allemaal met een grapje... Er kwam een plaatje voorbij van een meerkoetkuiken en ik zei dat ik daar wel eens even een look van zou maken. Dit was de foto van de (trouwens wel heel schattige) meerkoetbaby:



Nu zal ik geen foto van mijn hele gezicht plaatsen, want dat zag er nogal belachelijk uit (vooral mijn lippen zagen er op zijn zachtst gezegd vreemd uit). De ooglook echter was stiekem toch wel goed gelukt.
Het is niet iets dat ik overdag zou dragen, maar ik zou het ook zeker niet bestempelen als: Ja, leuk om te doen, maar meteen weer van je gezicht wassen en nooooit mee over straat gaan.
Goed, op naar de foto's:


Klik voor groter!

Dit is dus wat het uiteindelijk geworden is. Voor deze look (ik haat dat woord.. weet iemand een beter woord?) begon ik met wit oogpotlood dat ik aanbracht over mijn hele bewegend ooglid en in mijn ooghoek. Dat heb ik afgepoederd met transluscent powder van Essence (fijn spul trouwens voor dit soort dingen). Daar overheen kwamen de oogschaduwkleuren die ik vooral in elkaar over heb laten lopen door veel te blenden en veel lagen kleur te gebruiken. 
Voor deze look heb ik gebruik gemaakt van het Sleek Curaçao palette. Van rood in de ooghoek, via een mengsel van de oranje en gele kleur naar het zwart aan de buitenkant. Zwart is overigens geen fijne kleur om mee te werken, dus begin altijd voorzichtig en bouw het zwart langzaam op. Zwart krijg je namelijk bijna niet meer weggepoetst als het mis gaat, je houdt dan altijd een soort grijzige vlek over en dan kun je beter opnieuw beginnen. 
Verder gebruikte ik een eyeliner pen van P2 langs mijn bovenste wimperrand, in de kleur Majestic Green, en de Masterpiece Waterproof mascara van Max Factor om het geheel af te maken. 

De inspiratie van een meerkoetbaby was dus nog helemaal niet zo gek als ik van tevoren dacht!